dijous, 7 de febrer del 2019

"Ciutat olímpica".

Els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016, oficialment coneguts com els Jocs de la XXI Olimpíada, o més simbòlic com Rio 2016, va ser un esdeveniment multiesportiu internacional, celebrat a la ciutat de Rio de Janeiro, Brasil, entre el 5 i el 21 d'agost.Aquestes olimpiades van ser d'estiu, perquè es va celebrar a l'estiu i moltes activitats, a part del bàsquet, fútbol i molts més, van ser aquàtiques.Les mascotes oficials de les Olimpíades de Rio 2016 són Vinicius i Tom, en homenatge als ídols de la música brasilera Vinicius de Moraes i Tom Jobim.Vinicius és un gat groc de braços blaus i el logo de les Olimpíades al pit. Mentre que Tom és un ninot-arbre amb el tronc blau, els braços taronges i el pèl verd, i és la mascota oficial dels jocs paralímpics de Rio 2016.Les dues mascotes tenen aspecte de criatures màgiques i representen tant a la cultura brasilera amb el seu nom d'artistes, com a la flora i la fauna de Rio de Janeiro amb el seu aspecte. Les votacions van durar, 21 dies, i els va votar un 44% de persones. Van tenir molt d'èxit gràcies a la mascota paralímpica. Van tardar tant perquè els jocs paralímpics començaven més tard.Els edificis que es van construïr van ser principalment vuit:


                              Resultat d'imatges de olimpiades rio de janeiro mascota
  • El parc Olímpic Deodoro Rio 2016, és el més extens en tamany i es practicen 11 esports olímpics i 4 paralímpics.
  • El Parc Radical Olímpic Rio 2016, que es compon de zona de canoa slalom, és a dir aquàtic i el centre olímpic BMX i el parc olímpic de mountain bike.
  • El Centre Olímpic de Hockey sobre gespa.
  • The Dancing Pavilion que consisteix en una arquitectura interactiva.
  • Arena Olímpica de balonmano y goalball.
  • Arena de la Juventut on es practica el bàsquet i l'esgrima.
  • Centre de Tir Olímpic.

.Una curiositat, és que és una de les ciutats que van tenir més fama, en els jocs paralímpics de moltes que han fet.També, una altra és que pensaven que en les votacions, guanyaria Chicago.Río és una de les ciutats més pobres que han fet les olimpíades.Una pàgina, que té més informació, és la Viquipèdia:


Tots aquests edificis, van ser restaurats, o els van construïr per les olimpiades.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada